Visum till Sverige och Schengen 90 dagar

Visa to Sweden hjälper till om du och din partner, från Thailand eller annat icke europeiskt land, vill ansöka om Visum till Sverige.

Vi gör det enklare för dig och din partner att få visum till Sverige. 

Ansökan om visum till Sverige

Om ett Schengenvisum till Sverige blir beviljat så stämplas det in i den sökandes pass.

Jag heter Lasse Ahlberg. Detta är för dig som gärna skulle vilja besöka Sverige och Schengenområdet från ett land utanför EU. Jag och min konsultfirma Visa to Sweden kan göra det lättare för dig att få visum.

Jag hjälper både dig som bjuder in till besöket i Sverige och du som formellt ansöker om visum. Ingen av er behöver fylla i några blanketter – jag tar hand om detta och samlar ihop alla dokument och intyg som måste vara med.

 En förlovningsring av guld är ett bevis, eller åtminstone en stark symbol, för ett riktigt kärleksförhållande.   Det är meningen att man ska ha ett äkta förhållande och en nära anknytning till varandra för att man ska kunna få ett besöksvisum från Thailand till Sverige.

Det är mycket papper som ska lämnas in, men det handlar också om att visa att ni har hunnit skaffa er en nära anknytning till varandra och att kärleken – eller vänskapen – är på riktigt. Det gäller att beskriva detta på ett bra sätt.

Hur ansökan går till

1. Vi börjar med att gå igenom er historik – personuppgifter, var och när ni träffades, hur länge ni har känt varandra, vad ni har för arbeten, vem som ska stå för ekonomin under besöket och så vidare. Om sökanden är thailändare kan intervjun göras på thai via chat.

2. Jag kan i vissa fall råda er att vänta lite grann med att ansöka om ni har känt varandra alltför kort tid. 

3. Jag hjälper er på olika sätt att visa att ni har tät kontakt med varandra och har skaffat er en nära anknytning, till exempel genom att beskriva och visa bild-collage och utdrag från chattkonversationer.

Nödvändiga dokument och intyg

4. Vi går igenom alla dokument och intyg ni måste ha med i ansökan. En del är standard och en del varierar från fall till fall. Varje fall är individuellt.

5. Ni får instruktioner av mig om hur ni får fram de rätta dokumenten och intygen som ni behöver – och som bara ni kan beställa. Jag ger support vid behov.

Fyller i de olika formulären

6. Efter att vi har gått igenom allt som behöver gås igenom fyller jag i blanketterna. Det är vanligtvis två stycken, inbjudan till besök och ansökan om Schengenvisering.

Ansökan om Schengenvisering är huvudblanketten när man ansöker om Visum till Sverige. Jag och min konsultfirma Visa to Sweden kan ta hand om hela ansökan, vilket gör hela processen oerhört mycket enklare för dig som söker visum.

Inlämning av visumansökan

7. Därefter skriver ni båda under var sin blankett och den sökande lämnar in alla papper till VFS Global eller den svenska ambassaden i respektive land. Hur man gör med inlämningen av ansökan varierar lite från land till land. Jag hjälper till med bokning om det behövs. 

Hjälp reseförsäkring och biljetter

8. Jag hjälper till med råd och kan även boka den obligatoriska sjukvårdsförsäkringen för den sökande (den ska täcka 30 000 Euro). Utan sådan får inte sökanden resa in i Schengenområdet. Ni kan också få hjälp med bokning av flygbiljetterna. De bör vara ombokningsbara.  

 

VFS Global – samlar in ansökningar 

VFS Global i Bangkok tar emot din ansökan om Visum till Sverige.

VFS Global är en entreprenör som jobbar på uppdrag av svenska UD (utrikesdepartementet) med att samla in, registrera, förhandsgranska och sortera ansökningar om Schengenvisering för Svenska Ambassadens räkning.

Det är dock fortfarande Svenska Ambassaden som granskar ansökningar och fattar beslut om visering. VFS Global finns i ett flertal länder över hela Asien.

Mer info om VFS Global i Bangkok och hur du enkelt hittar dit finns på sidan “Så hittar du till VFS Global i Bangkok”

Ambassaden utfärdar visum till Sverige

Svenska ambassaden brukar ta cirka 1 vecka på sig för att granska ansökan och ge besked. Om de beviljar ett visum skickas det hem till sökanden instämplat i passet.

Med ett så kallat Schengenvisum kan utomeuropeiska medborgare resa till Sverige och hela Schengenområdet på besök i 90 dagar. Visa to Sweden hjälper till med visumansökningar.

Visum till Sverige instämplat i thailändskt pass.

Adressen till ambassaden i Bangkok:
20th Floor, Pacific Place One
140 Sukhumvit Rd, Bangkok
10110 Thailand
Telefon: +66 2 263 7200
Ambassadör: Staffan Herrström

Resa i Schengenländerna

När du har fått ett Visum till Sverige kan du även resa mellan Schengenländerna

I Schengen ingår följande länder: Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige och Schweiz.

Det går att resa fritt inom hela Schengenområdet när man har fått ett Schengenvisum till Sverige beviljat.

 เราพู่ดภาษาไทยได้

Visa to Sweden - มีบริการภาษาไทย

Visa to Sweden มีสำนักงานอยู่ที่สตอกโฮล์มสวีเดน เราพูดภาษาไทยได้นิดหนอยและคุณจะโทรหาเราฟรีโดย Line หรือ Whatsapp ได้
โทร +46-76-170 86 36 หรือเขียน lasse@visa-to-sweden.se.

Det går bra att ringa till visumhjälpen hos Visa to Sweden gratis via Line eller Whatsapp från var som helst i världen.        Du kan ringa till Visa to Sweden gratis från hela världen om du har Whatsapp.

Du ringer alltid gratis till mig via Line eller Whatsapp, var du än befinner dig. Det är samma nummer för både Line och Whatsapp: +46-76-170 86 36.